مجازی سازی چیست؟ انواع مجازیسازی کدامند؟ چگونه کار می کند؟
مجازی سازی (Virtualization ):
شرکت آدفا با اتکا بر تجریبات موثر و چندین ساله در حوزه ی مجازی سازی، همواره ارائه دهنده کیفیت مطابق با استانداردهای روز در زمینه ی مجازی سازی بوده و راه اندازی، پشتیبانی و ارتقای پروژه های مجازی سازی در تمامی سطوح سرور، سرویس و دسکتاپ را با رویکرد سادگی برای مشتریان و دستیابی به اهداف زیر پیشنهاد مینماید:
- تجمیع سرویس های سازمان و ایجاد مدیریت متمرکز و امنیت بالا
- پشتیبانی از سیستم ها و سرویس های قدیمی موجود در سازمان.
- یکپارچه سازی منابع سخت افزاری سازمان.
- ایجاد محیط های تست و گسترش سیستمها بدون ایجاد وقفه
- دسترس پذیری بالا (HIGH AVAILABILITY)
- بالا بودن ضریب امنیتی ماشینهای مجازی.
- پایین آمدن هزینههای POWERING ،COOLING و نیروی انسانی.
- ارائه ماشینهای مجازی واجرای سیستمعاملهای مختلف روی یکهاست فیزیکی.
انواع مجازی سازی به چند دسته تقسیم میشود؟
- مجازی سازی سرور
- دسکتاپ مجازیVirtual Desktop Infrastructure (VDI)
- مجازی سازی نرم افزار
- مجازی سازی storage
- مجازی سازی I/O و شبکه
مزایای استفاده از مجازی سازی چیست؟
- بهره وری هر چه بیشتر از سخت افزارها (سخت افزار کمتر، هزینه کمتر)
- مدیریت بهتر و آسان تر سرورها و سرویس ها و کاهش هزینه های مدیریتی
- استفاده هر چه بهتر از فضای موجود در Data Center یا اتاق های سرور و نیاز کمتر به سرمایش اتاق سرور
- کاهش مصرف برق موجود در Data center یا اتاق های سرور که امروزه از اهمیت بسیاری برخوردار است
- پشتیبان گیری و بازیابی سرورهای مجازی در حداقل زمان ممکن ( Disaster Backup and Recovery ) با ضریب بالای بازیابی نمود.
- امکان تبدیل سرورهای فیزیکی و یا مجازی دیگر شرکت ها به سرورهای مجازی Vmware Sphere بدون ایجاد وقفه و یا خاموش شدن سرورهای فیزیکی به صورت آنلاین و لحظه ای.
- امکان Load Blancing وHA و DRS: جابه جایی اتوماتیک سرورهای مجازی برای استفاده از حداکثر منابع به اشتراک گذاشته شده و افزایش کیفیت و سرعت پاسخگویی به درخواست های سرویس گیرندگان و به حداقل رساندن از سرویس خارج شدن سرورها
مجازیسازی دسکتاپ
مجازی سازی Desktop یا همان VDI نام یک برنامه یا یک شرکت نیست بلکه یک مفهوم است. در حقیقت مجازی سازی دسکتاپ ارائه سیستم عامل مورد نظر کاربران صرفنظر از اینکه چه نوع سیستم عاملی باشد Windows, apple, Linux از طریق بستر شبکه با اتصال Remote به سرورهای مجازی ساز از طریق دستگاه هایی همچون کامپیوتر شخصی، تین کلاینت ها، Tabletهای اندرویدی و ویندوزی.
شبکه مبتنی بر Thin Client
شبکهای مبتنی بر سرور است که تقریبا کلیه پردازش ها در آن توسط این سرور صورت میپذیرد. کلیه برنامههای کاربردی روی سرور اجرا شده و توسط Clientها قابل استفاده هستند. واژه thin در این تکنولوژی، به دلیل حجم پایین پردازشی است که توسط Clientها صورت میپذیرد. در مقابلِ این تکنولوژیFat Clientها مطرح میباشند که کلیه پردازشها را روی Client انجام میدهند. به طور کلی ساختار شبکه های مبتنی بر Thin Client از یک سرور با قدرت بالا و تعدادی Client تشکیل شده است که کارآیی محدودی دارند.
کاربردها
این شبکه ها در بسیاری از سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. اما بزرگترین مشتریان این شبکه ها، بانک ها، آژانس های هوایی و سازمان هایی هستند که دارای شعبات متعدد می باشند. با توجه به این نکته که سیستم های ziro client دارای هارددیسک نمی باشند و امکان Download کردن نرم افزار نیز روی آن ها وجود ندارد، هیچ نوع ویروسی نمی تواند سیستم را مورد حمله قرار دهد. به این ترتیب امنیت این نوع سیستم ها تضمین شده می باشد. ارتقاء و نگهداری ziro clientها بسیار ساده و مقرون به صرفه است. زیرا برای ارتقاء شبکه لازم است فقط سرور مربوطه را Upgrade نمود.
پاسخی بگذارید